Presentat el llibre 'El marcel·linisme a les Terres de l'Ebre (1914-1939)' de Josep Sancho a la Biblioteca Comarcal de Móra d’Ebre



El director de l’Arxiu Comarcal de la Ribera d’Ebre, Gerard Mercadé, fou l’encarregat de presentar a l’autor i el seu llibre, del que va destacar el treball de recerca i investigació així com l’aportació al coneixement d’una època de la història desconeguda tant pels fets succeïts com pels seus personatges.

El president de l’Associació Cultural la Riuada, Joan Launes, va mantenir una conversa amb Josep Sancho, durant la qual van parlar de la influència de Marcel·lí Domingo a les Terres de l’Ebre, del paper dels moviments obrers, culturals, socials i associatius en el període del marcel·linisme, centrant-se també en l’educació i la creació d’escoles. El protagonisme del marcel·linisme a Móra d’Ebre i la Ribera d’Ebre fou comentat per Sancho durant la conversa, destacant la figura de Ramon Nogués, Antoni Terré i alguns dels alcaldes que va tenir Móra d’Ebre.

L’alcalde de Móra d’ebre, Joan Piñol, va cloure l’acte felicitant l’autor per la seva obra i el que representa per Móra d’Ebre i les Terres de l’Ebre.

El públic assistent va poder conèixer la trajectòria d'un dels personatges més rellevant i influent de les Terres de l'Ebre -Marcel·lí Domingo- i del moviment polític i social que va aglutinar al voltant de la seva persona al territori.

La presentació fou organitzada pel Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre, l’Arxiu Comarcal de la Ribera d’Ebre, l’Associació Cultural la Riuada i Onada edicions amb la col·laboració de l’Ajuntament de Móra d’Ebre i la Biblioteca Comarcal.