La Riuada i Joan Launes canditats a La Sirga d'Or 2016



El Centre d'Estudis de la Ribera d'Ebre (CERE) ha iniciat entre els seus associats el procés d'elecció de la persona i l'entitat que rebran el Premi Sirga d'Or 2016. La Junta Directiva va aprovar la constitució d’una comissió que ha portat a terme el procés de selecció dels candidats. Després d’escoltar les diverses propostes de candidats i l’exposició dels motius, es va aprovar per unanimitat el resultat de la votació que va donar lloc a la llista definitiva dels seugüents candidats: per a la categoria de persones el periodista i dinamitzador cultural Joan Launes; el pintor i professor Josep Casadó; l'historiador i professor universitari Josep Sánchez Cervelló; i l'esportista de tir olímpic Sònia Franquet; i en la categoria d'entitats, l'Associaicó Cultural La Cana, l'Associació Cultural La Riuada, el Premi de Narrativa de la Ribera d'Ebre i Vídeo Ascó Televisió.

El procés d'elecció entre els associats del CERE finalitzarà el dia 15 de setembre. Podran exercir el seu vot presencialment a la seu de l'entitat o a través de la xarxa. Per primera vegada, de cada categoria han d'escollir dos dels candidats. Un cop finalitzat, en un acte a celebrar a finals de l'any en curs es farà públic qui han estat els guanyadors de cada categoria.

El Guardó Honorífic Sirga d’Or reconeix la trajectòria d’una persona i una entitat en el desenvolupament cultural, social o econòmic de la comarca. És de caràcter bianual. El CERE s’encarrega del procés de selecció i el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre atorga el guardons als dos candidats que han estat escollits.