Acte de presentació del núm. 37 de la revista La Riuada



L'associació cultural La Riuada de Móra d'Ebre va presentar el dia 22 d'abril el número 37 de la segona època de la revista La Riuada, una publicació que té l'objectiu de difondre aspectes culturals relacionats amb el municipi i la comarca. L'acte va tindre lloc a la sala Julio Antonio i es va emmarcar en la Primavera Cultural que se celebra actualment al municipi.

El número de la revista es titula "Móra i els Entença" i dedica un extens monogràfic de 49 pàgines a analitzar la relació històrica del municipi de Móra amb la casa senyorial dels Entença, que en l'edat mitjana va senyorejar el castell de Móra. En el monogràfic es recullen un total de sis articles signats per Josep Alanyà, Antonio Sánchez, Joan Ramon Vinaixa, Joan-Hilari Muñoz, Alfons Argilaga i Vicenç Ayán.

A banda de la part monogràfica, La Riuada, 37 inclou una aportació de Loreto Meix sobre l'escultor espanyol Julián Lozano, deixeble del cèlebre escultor morenc Julio Antonio y un breu relat històric titulat  "El Tresor dels templers", escrit per Alfons Argilaga. El contingut de la revista es completa amb un article sobre la lògia maçònica Gallard Josà i la maçoneria regular a les Terres de l'Ebre.

L'acte de presentació ha comptat amb la presència de tres autors d'articles: Joan R. Vinaixa, Loreto Meix i Alfons Argilaga, els quals van ser presentats per Juan Josep Duran, president del Centre d'Estudis de la Ribera d'Ebre i membre del Consell de Redacció de la revista.

El president de l'associació La Riuada, Joan Launes, i l'alcalde, Joan Piñol, van pronunciar sengles discursos en què han posat de manifest la importància d'aquesta publicació destinada a divulgar treballs d'investigació relacionats amb el muinicpi.