Móra d'Ebre homenatja a Artur Bladé i Desumvila


Móra d'Ebre ha encetat  els actes de la Festa Major d'hivern de Sant Antoni, amb un homenatge a la figura de l'escriptor benissanetà Artur Bladé i Desumvila, coincidint amb el 20è aniversari de la seua mort.


En primer lloc ha s'ha descobert la placa del carrer d'Artur Bladé i Desumvila, via urbana paral·lela a l'avinguda de Pius XII, pròxima a la rotonda de l'N-420 que connecta el nucli urbà morenc amb la carretera de Benissanet.  


L'acte, que   ha estat una iniciativa de l’Associació Cultural La Riuada i del Centre d’estudis de la Ribera d’Ebre i l'Ajuntament de Móra d'Ebre, ha comptat amb la presència del seu alcalde, Joan Piñol, el  fill de l'homenatjat, Artur Bladé i Font, el president de la Riuada, Joan Launes i Villagrasa   i el president del CERE, Joan Josep Duran i Miró, que han estat acompanyats de nombrosos socis tan del CERE com de la Riuada. 



La placa, realitzada per la terrisseria Papasseit de Miravet, s'ha instal·lat en una pedra acompanyada d'una altra placa amb un text de Bladé i Desumvila, del llibre L'edat d'or, que tracta sobre diferents indrets de Móra d'Ebre.

Posteriorment, ha tingut lloc la inauguració d'una exposició dedicada a l'escriptor a la sala Julio Antonio. És una mostra de 28 fotografies familiars de Bladé i Desumvila, que abraça tota la seua vida, des de les fotografies de noiesa i joventut fins a les de maduresa, passant pels exilis a Montpeller i Mèxic.


Finalment, s'ha fet la projecció d'una entrevista històrica a Artur Bladé i Desumvila, realitzada a la primeria dels anys noranta del segle passat pel periodista Gabi Sanz. En aquesta cinta, al llarg de mitja hora, Bladé i Desumvila fa un repàs a la seua trajectòria vital i explica la seua vinculació amb Móra d'Ebre i els personatges il·lustres de la població que va conèixer i amb qui es va relacionar.