La Biblioteca Comarcal de Mora d'Ebre recorda l'historiador Artur Cot i Miró en el 10è aniversari de la seua mort



Amb motiu del 10è aniversari de la mort d'Artur Cot i Miró, que va ser cronista oficial de Móra d'Ebre, la Biblioteca Comarcal de la població ha preparat un centre d'interès amb gran part de la seva obra, formada tant per llibres com per articles. La mostra bibliogràfica està situada al taulell d'atenció al públic.

Artur Cot i Miró (1934 – 2006) va nàixer a Móra d'Ebre l'any 1934. Va exercir la professió de mestre fins a l'any 1999, data de la seva jubilació. Cot va dedicar la seva vida a la recerca de la nostra història i sempre va estar a disposició de qualsevol iniciativa cultural. Cronista oficial de Móra d'Ebre, jutge de pau, membre fundador de l'Associació Cultural La Riuada, soci d'honor del Centre d'Estudis de la Ribera d'Ebre en reconeixement a la seva trajectòria cultural i comarcal. Guardonat amb el premi honorífic Sirga d'Or de l'any 2000.

Cot va publicar diversos llibres: L'Església de parroquial de Sant Joan Baptista; El meu país, la Ribera; Santiago Costa-Benet Messeguer, dos artistes de l'Ebre català; La barca de Móra d'Ebre i el seu entorn; Els Montagut de Móra d'Ebre, i Els Guiamets, des dels orígens a la plenitud municipal, així com una gran quantitat d'articles de caire històric, tant en els programes de Festa Major de Móra d'Ebre com a la revista La Riuada.