divendres, 26 de juny de 2015

Presentat a Móra d’Ebre l’últim llibre d’Artur Bladé i DesumvilaLa Biblioteca Comarcal de Móra d'Ebre va acollir dijous, 25 de juny de 2015, la presentació, a  Móra d'Ebre, del darrer llibre d'Artur Bladé i Desumvila, De França a Méxic. Dietari de viatge.


Aquest darrer llibre d'en Bladé, que descriu les vivències de l'escriptor de Benissanet, durant la travessia que el dugué a l'exili a Mèxic des del port de Marsella, ha estat editat pel seu fill Artur Bladé i Font i ha comptat amb la col·laboració de les diputacions de Barcelona i Tarragona, l'Institut Ramon Muntaner (IRMU), l'Associació Cultural Artur Bladé i Desumvila de Benisanet, el Centre d'Estudis de la Ribera d'Ebre (CERE), el Consoci Memorial de la Batalla de l'Ebre (COMEBE), la Fundació Lluís Carulla i la Institució de les Lletres Catalanes.


La presentació anar a càrrec d'Artur Blade i Font, acompanyat de Joan Launes, president de la Riuada i Joan Josep Duran president del CERE. L'acte comptà, entre el públic assistent amb la presència de diferents membres vinculats a l'associacionisme cultural de la Ribera d'Ebre que durant els darrer 20 anys han col·laborat en la recuperació i divulgació de la figura i obra d'en Bladé Desumvila. 

Durant la presentació Artur Bladé Font va mostrar al públic el manuscrit original de dietari i va anunciar que encara romana inèdit el dietari que Blade Desumvila va escriure durant la seva estada a l'exili de Mèxic. Projecte en el que està treballant actualment per cercar les complicitats i ajuts necessaris per la seva publicació.


divendres, 19 de juny de 2015

PRESENTACIÓ DEL LLIBRE "DE FRANÇA A MÈXIC" D'ARTUR BLADÉ I DESUMVILAL'Associació Cultural La Riuada, El Centre d'Estudis de la Ribera d'Ebre i l'Ajuntament de Móra d'Ebre es complauen a convidar-vos a la  presentació del llibre De França a Mèxic: Dietari de viatge d’Artur Bladé i Desumvila , que tindrà lloc a la Biblioteca Comarcal de Móra d'Ebre, el dia 25 de juny, a les 20:00 h.

La presentació anirà a càrrec de Joan Josep Duran, president del Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre, Joan Launes, president de l’Associació Cultural La Riuada i Artur Bladé i Font fill de l’autor i editor del dietari.

dissabte, 13 de juny de 2015

A JULIO ANTONIO. 125 ANYS DEL SEU NAIXEMENT, 1889-2014 (revista núm. 36)


Sumari

• JULIO ANTONIO, UNA MIRADA PARTICULAR. DEL MODEL AL RETRAT. DIBUIXOS I BRONZES
Rosa M. Ricomà Vallhonrat


• UNA MIRADA AL SUR. LA OBRA DE JULIO ANTONIO Y SU RECPCIÓN AL INICIO DE LA MODERNIDAD EN ESPAÑA

carmen Fernández Aparicio

• JULIO ANTONIO, DEL MONUMENT A L'ESCULTURA PÚBLICA
Antonio Salcdo Miliani

• JULIO ANTONIO A LA PREMSA ESCRITA (1909-1929)
Loreto Meix


• JLIO ANTONIO I L'INSTITUT
Joan salvador ventura i Josep Solé Arnal


• GOYA I JULIO ANTONIO

Miquel S. Pérez


La cultura dia a dia

• CRÓNICA DE L' ACTIVITAT CULTURAL
Redacció


Som així

• LLIBRESENRENC

"Era de noche y sin embargo llovía..."

• LA FOTO NOSTÀLGICA

• UN RACÓ DE MÓRA