dijous, 28 de maig de 2015

Presentat el llibre "Presidi major" de Josep Gironés


La Biblioteca Comarcal de Móra d’Ebre  ha acollit la presentación del llibre Presidi major, de l’autor de la Fatarella Josep Gironés. Es tracta d’ una novel·la basada en el personatge real de Ramon Balsebre Clua de Carroc (la Fatarella, 1850 - Ceuta, 1898). La novel·la  va guanyar  el premi Fiter i Rossell de novel·la de la 37a edició de la Nit literària andorrana, organitzada pel Cercle de les Arts i de les Lletres.

La presentació ha anat a càrrec de Julio Monfort que ha destacat la important trajectòria literària de Josep Gironès i ha endinsat al públic assistent en la trama de “Presidi major”; una novel·la que transcorre durant la segona meitat del segle XIX, quan el caciquisme imperava a una bona part dels pobles que formen el Partit Judicial de Gandesà, una pràctica que decantava a favor de molt poques persones l’economia, la llei i l’ordre. Un d’aquells cacics: Ramon Balsebre Clua, protagonista de l’obra, dominà la Fatarella des del seu càrrec d’alcalde, per bé que a poc a poc les coses se li van torçar i acabà a mans de la Justícia. Una vegada jutjat, inicià un periple per diverses presons, fins que va fer cap al Presidi Major de Ceuta.

La presentació ha comptat, entre altres,  amb la presència de la regidora de cultura de l'Ajuntament de Móra d'Ebre, Montse Pineda i diferents membres de l'Associació Cultural La Riuada i de  l'Agrupació Excursionista La Picossa.


dissabte, 23 de maig de 2015

Presentació del llibre "Presidi major" de Josep Gironès


Dijous, 28 de maig, a les 20h a la Biblioteca Comarcal de Móra d'Ebre, tindrà lloc l'acte de presentació del llibre "Presidi major", de Josep Gironès.

La presentació anirà a càrrec de Joan Launes, periodista i president la l'Associació Cultural La Riuada, Josep M. Escoda, president del Grup Excursionista la Picossa i Joan Piñol, alcalde de Móra d'Ebre.

dilluns, 11 de maig de 2015

Presentat el llibre de Francesca Aliern “Cullerades de vida” a la Biblioteca Comarcal

Francesca Aliern i Joan Launes

La Biblioteca Comarcal de Mora d’Ebre va acollir el passat cap de setmana l’acte de presentació del llibre de Francesca Aliern “Cullerades de Vida”
La presentació va anar a càrrec del periodista i president de l’Associació Cultural La Riuada, Joan Launes, que va mantenir una conversa amb Francesca Aliern, en el decurs de la qual van parlar de l’obra i del compromís de l’escriptora de les Terres e l’Ebre amb la problemàtica dels ambient marginals i dels col·lectius més desfavorits de la societat.
L’acte va esta organitzat per l’Associació Cultural La Riuada i Cossetània edicions amb la col·laboració de l’Ajuntament, la Biblioteca Comarcal i Bassa la papereria.
dissabte, 2 de maig de 2015

Presentació de llibre “Cullerades de vida” de Francesca Aliern


 L'acte tindrà lloc el dijous 7 de maig, a les 20 hores, a la Biblioteca Comarcal de Móra d'Ebre.

La presentació anirà a càrrec de Joan Launes, periodista i president la l'Associació Cultural La Riuada.