Presentació del llibre de Josep Sánchez i Cervelló “Les guerres napoleònica i carlistes a la frontera de Catalunya, el País Valencià i Aragó (1808-1936)”




L’acte va tenir lloc a la Biblioteca Comarcal de Móra d’Ebre ahir divendres, dia 20 de novembre, amb la presència de nombrós públic. Van intervenir el periodista i president de l’Associació Cultural la Riuada, Joan Launes, el director de l’Arxiu Comarcal de la Ribera d’Ebre i cap de publicacions del CERE, Gerard Mercadé, i el mateix autor de l’obra, el doctor Josep Sánchez.

En la seva presentació Joan Launes va fer referència a la importància de l’obra per poder arribar a conèixer la historia més propera al voltant dels conflictes del segle XIX i la primera meitat del segle XX que afectaren a les nostres comarques. Launes va incidir, especialment, en els fets relacionats amb la població de Móra d’Ebre de la qual el convent de Sant Antoni i el Castell en van formar part com a fortificacions importants al territori.

Al seu torn, Gerard Mercadé va destacar el gran treball de documentació i informació que aporta l’obra sobre els conflictes i va explicar que era un llibre molt ambiciós en el qual s’ha treballat la historia del que fou l’antiga diòcesi de Tortosa, destacant el paper que va jugar el carlisme al territori.

Finalment, Josep Sánchez va mostrar la seva satisfacció en poder parlar de la gent de l’Ebre i poder aportar documentació històrica referida als conflictes dels segles XIX i XX que van afectar amb gran intensitat les Terres de l’Ebre.  


L’acte fou organitzat per l'Associació Cultural la Riuada, el Centre d'Estudis de la Ribera d'Ebre (CERE) i l’Arxiu Comarcal de la Ribera d’Ebre amb la col·laboració de l’Ajuntament de Móra d’Ebre i la Biblioteca Comarcal.