Presentat a Móra d’Ebre l’últim llibre d’Artur Bladé i Desumvila



La Biblioteca Comarcal de Móra d'Ebre va acollir dijous, 25 de juny de 2015, la presentació, a  Móra d'Ebre, del darrer llibre d'Artur Bladé i Desumvila, De França a Méxic. Dietari de viatge.


Aquest darrer llibre d'en Bladé, que descriu les vivències de l'escriptor de Benissanet, durant la travessia que el dugué a l'exili a Mèxic des del port de Marsella, ha estat editat pel seu fill Artur Bladé i Font i ha comptat amb la col·laboració de les diputacions de Barcelona i Tarragona, l'Institut Ramon Muntaner (IRMU), l'Associació Cultural Artur Bladé i Desumvila de Benisanet, el Centre d'Estudis de la Ribera d'Ebre (CERE), el Consoci Memorial de la Batalla de l'Ebre (COMEBE), la Fundació Lluís Carulla i la Institució de les Lletres Catalanes.


La presentació anar a càrrec d'Artur Blade i Font, acompanyat de Joan Launes, president de la Riuada i Joan Josep Duran president del CERE. L'acte comptà, entre el públic assistent amb la presència de diferents membres vinculats a l'associacionisme cultural de la Ribera d'Ebre que durant els darrer 20 anys han col·laborat en la recuperació i divulgació de la figura i obra d'en Bladé Desumvila. 

Durant la presentació Artur Bladé Font va mostrar al públic el manuscrit original de dietari i va anunciar que encara romana inèdit el dietari que Blade Desumvila va escriure durant la seva estada a l'exili de Mèxic. Projecte en el que està treballant actualment per cercar les complicitats i ajuts necessaris per la seva publicació.